"Εν Γρανίτση" - τρέχον τεύχος

trexontrexontrexontrexontrexontrexontrexontrexon

Η τριμηνιαία εφημερίδα "Εν Γρανίτση" είναι το κύριο όργανο επικοινωνίας και έκφρασης τής Αδελφότητας προς τα μέλη και τους φίλους της.

Εκδίδεται από το 1997, προς το τέλος κάθε τριμήνου που καλύπτει και αποστέλλεται σε όλη την Ελλάδα και στους συγχωριανούς μας στο εξωτερικό. Έχει μόνιμες στήλες και αρθρογράφους, καθώς και έκτακτες τέτοιες, παρέχοντας βήμα έκφρασης σε όποιον συγχωριανό μας θελήσει να απευθυνθεί δημοσίως προς τους απανταχού Γρανιτσιώτες. Περιέχει όλα τα νέα τού χωριού και όσα από την ευρύτερη περιοχή αξίζουν μνείας και έχουν σχέση με ή επηρεάζουν τη ζωή και τους ανθρώπους τής Γρανίτσας. Περιέχει και άρθρα ιστορικά, άρθρα χαρακτηριστικά τής ιδιοσυγκρασίας των Γρανιτσιωτών, προσωπικές απόψεις μελών και φίλων μας, αναφορές και απόηχους τής πολιτικής σκηνής τής Ευρυτανίας και του Απεράντιου, διαφημίσεις των επαγγελματιών και επιχειρηματιών συγχωριανών και συμπατριωτών μας, καθώς και οποιοδήποτε άλλο άρθρο και κείμενο κριθεί από την συντακτική ομάδα ως αξιόλογο να δημοσιευθεί και να διαβαστεί από όλους μας.

 

Παραλήπτες και τεύχη

Η εφημερίδα μας εκδίδεται κάθε τρεις (3) μήνες στον αξιοσημείωτο αριθμό των (941) τευχών και αποστέλλεται στις αντίστοιχες διευθύνσεις, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ αναρτάται στην ιστοσελίδα μας λίγες ημέρες μετά την αποστολή της. Ευχαριστούμε θερμά τα ενεργά μέλη μας, που με τη συνδρομή τους στηρίζουν την έκδοσή της, το κόστος τής οποίας ανέρχεται συνεχώς, ενώ εξαρτάται και από ανελαστικούς παράγοντες, όπως τα ταχυδρομικά τέλη. Προσπαθούμε να τη βελτιώνουμε συνεχώς, στο μέτρο τού κατορθωτού. Παρακαλούμε πολύ για τη στήριξή της και από όσα από τα μέλη μας καθυστερούν τη συνδρομή τους, ώστε η "Εν Γρανίτση" να συνεχίσει να εκδίδεται βελτιούμενη και στην εμφάνιση και στην ύλη της.

Μόνιμες στήλες

Η εφημερίδα μας διατηρεί μόνιμες στήλες, τόσο ως προς το περιεχόμενο, όπως π.χ. τα νεότερα τού χωριού, όσο και ως προς τους αρθρογράφους, όπως π.χ. το Γρανιτσιώτη λογοτέχνη Μιχάλη Σταφυλά, ο οποίος εκδίδει και το αξιόλογο μηνιαίο περιοδικό "Πνευματική Ζωή" ή τον Ζαχαρία Παπαντωνίου, που διατηρεί τη στήλη των κοινωνικών γεγονότων τού χωριού και των εν Αθήναις Γρανιτσιωτών.

Η εφημερίδα μας είναι ανοικτή σε όποιον πιστεύει ότι μπορεί να αναλάβει κάποια μόνιμη στήλη με συνέπεια, σοβαρότητα και με θέματα που να ενδιαφέρουν όλους μας, ιδιαίτερα εάν αυτά είναι συνδεδεμένα με το χωριό, τους ανθρώπους και την περιοχή ή έχουν εκπαιδευτικό ή λογοτεχνικό χαρακτήρα.

Συντακτική ομάδα

Η συντακτική ομάδα και οι συντελεστές έκδοσης τής "Εν Γρανίτση" φαίνονται στην εικόνα:

Ευχαριστούμε την εταιρεία Τυπολογική για την αποστολή της εφημερίδας σε ηλεκτρονική μορφή.

Στοιχεία επικοινωνίας

Η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών στεγάζεται σε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο εσωτερικό τής πλατείας Νικολαΐδη, στον Καρέα (Τ.Κ. 16233) του Βύρωνα, έπειτα από ευγενική παραχώρηση του πρώην δημάρχου Βύρωνα Νίκου Χαρδαλιά. Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας είναι η info@engranitsi.gr και ελέγχεται καθημερινά. Πρόεδρος τού παρόντος Δ.Σ. είναι ο Αλέξης Καρδαμπίκης και τα στοιχεία επικοινωνίας του είναι: τηλέφωνο κινητό 6937430382 και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου alexis1kardabikis@gmail.com.

 

Εκδότης και υποστηρικτές

Η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών ευχαριστεί θερμά τον εκδότη τής "Εν Γρανίτση", κο Ζαγανιάρη και όλους εκείνους και εκείνες που εργάζονται για την υλοποίηση και έκδοσή της. Ευχαριστεί επίσης όλους εκείνους και εκείνες που στηρίζουν την εφημερίδα μας με τα άρθρα και τα κείμενά τους, το λογοτεχνικό και τον έμμετρο λόγο τους, την έγκαιρη ειδοποίηση τής συντακτικής ομάδας με τα τελευταία νέα και γεγονότα του χωριού και των συγχωριανών μας.

Κάλεσμα αρθρογράφων

Η "Εν Γρανίτση" φιλοξενεί, εκτός από τις μόνιμες στήλες της, έκτακτα άρθρα σε κάθε τεύχος, δίνοντας λόγο σε όποιον θελήσει να τοποθετηθεί για κάποιο θέμα που να μας αφορά όλους, να διηγηθεί ο,τιδήποτε θα ψυχαχωγήσει και θα ξυπνήσει αναμνήσεις, να αποκτήσει βήμα δημόσιας έκφρασης. Ευχαριστούμε θερμά τους έκτακτους αρθρογράφους μας και καλούμε όποιον θέλει να συμμετέχει στην ύλη της να αποστείλει το κείμενό τους στο email τής Αδελφότητας (info@engranitsi.gr).